Magukat fogják alakítani a terrortámadást elhárító amerikaiak

Sacramento |

A hollywoodi filmiparban igencsak szokatlannak számító módon saját magukat fogják alakítani Clint Eastwood új filmjében azok az amerikai fiatalemberek, akik 2015 augusztusában megakadályoztak egy terrortámadást egy Amszterdamból Párizsba tartó vonaton.

A három férfit tettükért világszerte hősként ünnepelték
SITA/AP-felvétel

Az amerikai légierőnél szolgáló Spencer Stone két barátjával, az oregoni nemzeti gárdánál lévő Alek Skarlatosszal és Anthony Sadler civillel közösen ártalmatlanított egy marokkói férfit a Thalys szuperexpresszen.

A marokkói lövöldözni kezdett, megsebesített három embert. A három férfit tettükért világszerte hősként ünnepelték, és Franciaországban, valamint hazájukban is magas kitüntetésben részesültek.

A három kaliforniai barát The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist, a Train, and Three American Heroes (A 15:17-es párizsi vonat: Igaz történet egy terroristáról, egy vonatról és három amerikai hősről) címmel írt könyvet a hőstettről, amelyről annak idején a média is beszámolt.

A Warner Bros. stúdió közleménye szerint a könyv nyomán készülő, The 15:17 to Paris című film munkálatai a héten kezdődnek. A történet a gyermekkoruktól kezdve mutatja be a három férfi életét egészen a terrortámadás megakadályozásának napjáig

A forgatókönyvet Dorothy Blyskal jegyzi, a film producerei között Eastwood, Tim Moore, Kristina Rivera és Jessica Meier neve olvasható.

A többszörös Oscar-díjas Eastwood korábban is feldolgozott már a való életből vett hőstetteket. A Sully - Csoda a Hudson folyón című Oscar-jelölt filmje világszerte 240 millió dolláros bevételt hozott a mozikban.

Az Amerikai mesterlövész című, ugyancsak megtörtént eseményeken alapuló munkáját pedig hat Oscarra jelölték és világszerte 547 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők. Ezekben a filmekben azonban az Oscar-díjas Tom Hanks és az Oscar-díjra jelölt Bradley Cooper játszották a főszerepeket.

Hollywoodban ugyan megszokott, hogy a feldolgozott történetek valós szereplői is feltűnnek a mozivásznon egy-két sor erejéig, de arra nem nagyon akad példa az amerikai filmgyártás közelmúltbeli történetében, hogy rájuk bízzák a főszerepeket. A három férfinak nincsenek színészi tapasztalatai, habár a vonatos incidenst követően Skarlatos feltűnt a Dancing With the Stars című televíziós műsorban.

A Warner Bros. közleményéből nem derült ki, hogy a rendező és a stúdió miért döntött úgy, hogy Stone-ékkal forgatja le a produkciót.

Ajánló