Filmelőzetes: Dolák-Saly Róbert csodálatos élete

Kapolcs |
Boborján és Anti bácsi megformálójának kalandos és abszurd momentumokkal tarkított életéből akár film is készülhetne. Az előzetes már megvan, hála Magyarország egyik legismertebb improvizációs társulatának. Dolák-Saly Róbert tegnap a Művészetek Völgye Momentán Udvarának vendége volt.
Dolák-Saly Róbert
A szerző felvétele
Az improvizációs színházra "szakososdott" Momentán társulat udvarában rendszeresen vendégül látnak egy-egy ismert művészt, akinek az "életével játszanak": a beszélgetés során a társulat tagjai rendre előadnak egy-egy random jelenetet az életéből, a végén pedig eljátsszák a főhős fiktív életrajzi filmjének előzetesét is. Drámai, abszurd és harsány röhögésre késztető pillanatok egyvelege - ez Dolák-Saly Róbert csodálatos élete.
 
 
Aki lemaradt volna, még pótolhatja: Dolák-Saly Róbert csütörtökön a Kaláka Versudvar vendége lesz, ahol előadja A Pál utcai Fiók, avagy Az Ezüst-tó kilincse című abszurd műsorát, majd versimprózik Lackfi János költővel és Szirtes Edina Mókus hegedűművészzel.
 
A Momentán Udvar mai főhőse Kepes András, a holnapi pedig Ganxta Zolee lesz.
 
A Művészetek Völgye még javában tart, ma este lesz például John Williams filmzene-koncert Taliándörögdön, a kapolcsi Panoráma nagyszínpadon pedig fellép még a héten többek között Palya Bea, Hobo, a Vad Fruttik, a Pál utcai fiúk és a Budapest Bár is.
 

 

Ajánló