Sötét, hátborzongató, gyönyörű - itt Az utolsó Jedik új előzetese

Végre itt a Star Wars VIII. epizódja, Az utolsó Jedik új, két és fél perces előzetese. Az már most látszik, hogy egyáltalán nem volt megalapozatlan A Birodalom visszavág-ot emlegetni párhuzamként: borongós, sötét és drámai kalandra számíthatunk, amely - ahogy Luke is mondja - nem úgy fog végződni, ahogy várjuk.

A film rendezője, Rian Johnson maga figyelmeztetett a Twitteren, hogy ha tényleg tiszta lappal akarunk beülni az új Csillagok háborújá-ra, akkor ne nézzük meg a trailert, mert egész sok mindent elárul a film sztorijáról, ami így is van.
 
Kiderül, az új részben megtört jediként elénk lépő Luke Skywalker vonakodni fog, hogy kiképezze a remetelakában őt felkereső Rey-t, de most azt is tudjuk, miért: megijeszti az erő, amely az ifjúban rejlik, mert Kylo Renére emlékezteti. Míg Luke kiábrándultnak tűnik, Rey egy kicsit elveszettnek: az előzetes szerint azzal kacérkodik, hogy átáll a sötét oldalra. „Szükségem van valakire, aki megmutatja a helyemet ebben az egészben” – mondja Rey, mire Kylo Ren nyújtja felé a kezét. Előtte Snoke fővezér erővel akarja átállítani a sötét oldalra.
 
Az utolsó Jedik-ben mindenkinek meg kell hozni a maga sorsfordító döntését: Rey-nek, hogy melyik oldalt választja, Kylónak, hogy az apja, Han Solo után megöli-e az anyját, Leia tábornokot is. 
 
 
 
Az előzetes mellé egy új plakátot is közzétett a Lucasfilm, és hamarosan a jegyárusítás is megkezdődik: Magyarországon kedd délelőtt 10 órától lehet jegyet váltani Az utolsó Jedik-re, és a Star Wars nyolcadik epizódját már a premier előtti napon, december 13-án is megnézhetjük speciális vetítéseken. (origo, u)
 

Ajánló