Újra Franciaországban a Finetuning

Pozsony |

Tegnap elindult az Ifjú Szivek Táncszínház az Atlanti-óceán partvidékén fekvő normandiai Saint Lôba és Lanesterbe, ahol november 16-án és 17-én mutatja be a Finetuning című koncertkoreográfiát.

A darab sikerszériája már második éve tart, a Finomhangolásért Hégli Dusan koreográfus idén nyáron megkapta az avignoni fesztivál Tournesol díját, Magyarországon pedig az Év alkotója díjat.

„Nagy az érdeklődés, több síkon is folynak tárgyalások a Finetuning forgalmazásáról, ami talán a darab témájának és aktualitásának is köszönhető. Egy igazi szlovákiai magyar exportcikk. Ezért, megpróbáljuk a lehető legtöbb helyre elvinni, hiszen olyan kérdéskört dolgoz fel, amely a világ minden pontján égető probléma” – mondta Fitos Judit, a társulat gazdasági igazgatója.

A Finetuningot az Ifjú Szivek Táncszínház, a Dusan Hégli Company és az Espace Alya Theatre koprodukciójaként 2016 júliusában, a Festival OFF d’Avignonon mutatta be az Ifjú Szive és a Hégli Company.

Európa legnagyobb színházi fesztiváljának közönsége huszonkét alkalommal tekinthette meg a hagyományos tánc- és zenekultúrából építkező táncszínházi előadást. Az Ifjú Szivek Táncszínház az első szlovákiai színházi társulat, amely bemutatkozhatott a Festival OFF d’Avignonon.

A társulat november 18-án érkezik haza Franciaországból. (k)

Ajánló