Beyoncé kereste a legtöbbet idén – 105 millió dollárt

Los Angeles |
Lemonade című fergeteges sikerű albumával és Formation világturnéjával Beyoncé keresett a legtöbbet, 105 millió dollárt a zeneiparban 2017-ben.
Beyoncé
TASR/AP-felvétel
A Forbes magazin listája szerint a legjobban kereső női sztárok között a második helyre Adele került, a brit énekesnő 69 millió dolláros bevétele elsősorban idei turnéjából és a 2015-ben megjelent és eladási rekordokat döntő 25 című albumából származik. Adele egy éve szintén második volt a ranglistán 80,5 millió dolláros adózatlan jövedelemmel.
 
A tavalyi ranglistavezető Taylor Swift a harmadik helyre csúszott 44 millió dolláros bevételével, amely jócskán elmarad az előző évi 170 millió dollártól. A 27 éves énekesnő azonban csak most indul újabb világturnéra a közelmúltban kiadott új Reputation című albumával.
 
A lista negyedik helyére a kanadai szupersztár, Celine Dion került 42 millió dollárral, az ötödik Jennifer Lopez lett 38 millió dollárral.
 
A lista érdekessége, hogy a hatodik helyet Dolly Parton szerezte meg, a 71 éves énekesnő 37 millió dollárt keresett köszönhetően 62 koncertjének.
 
A Forbes a 2016 júniusától eltelt 12 hónap adózatlan jövedelmeit vette figyelembe a lista készítésekor. A sztárok bevételeit elsősorban a lemezeladásokból és a turnék adataiból számolta ki a szerkesztőség. 
 
Az első tíz legjobban kereső női sztár között van továbbá Rihanna 36 millió, Britney Spears 34 millió, Katy Perry 33 millió és a 75 éves Barbra Streisand 30 millió dollárral.

Ajánló