Medve ölt meg egy gondozót egy svéd állatkertben

Stockholm |

Medve támadott gondozójára Európa egyik legnagyobb ragadozóparkjában, a férfit súlyost sérülésekkel vitte kórházba egy mentőhelikopter a Svédország középső részén fekvő Orsa Rovdjursparkból, de életét már nem tudták megmenteni - közölte a helyi rendőrség.

Látogatók az érintett állatkert bejáratánál
SITA/AP-felvétel

A 19 éves férfi pénteken az egyik üres medvekarámot takarította, amikor megtámadta egy barna medve, amelyik a kerítés alatt ásott magának utat - közölte a rendőrség szóvivője. 

A férfi kilétét nem fedték fel, csupán annyit közöltek, hogy a medve harapása okozta sérülésekbe halt bele. 

A látogatók egy csoportja, amelyik a karámon belül tartózkodott, hogy megtapasztalja, milyen az állatgondozók élete, látta a támadást, megrázta őket az eset, ám közülük mindenki sértetlen maradt. Ők kimenekültek a karámból, amikor a medve megtámadta a gondozót - mondta el Sven Brunberg, az állatkert szóvivője. 

Az állatkertet délutánra bezárták, a kétéves medvét elaltatták.

Az Orsa Rovdjurspark Stockholmtól mintegy 330 kilométerre északnyugatra fekszik, az északi féltekén élő ragadozóknak, köztük medvéknek, farkasoknak, tigriseknek és hiúzoknak ad otthont. A parkot 1986-ben nyitották meg, területe eléri a 325 ezer négyzetmétert.

Ajánló