Már a negyedik autó kerül a Szlovák Vöröskereszthez a K-Classic termékek vásárlásának köszönhetően

Már júliustól érvényes, hogy a K-Classik márka termékeinek vásárlásá- val mindannyian segíteni tudunk.

A Kaufland Társaság az Ön vásárlásának köszönhetően hozzájárul a Szlovák Vöröskereszt új, szociálisterepmunka-szolgáltatásokat nyújtó járműveinek megvásárlásához, melyek azokon az embereken segítenek, akiknek erre a legnagyobb szükségük van. A három autó hamarosan elkerül Homonnára, Szenicére és Liptószentmiklósra. Mivel valóban nagy a vásárlóink segítőkedve, sikerült összegyűjtenünk egy további autóra is, melyet a Szlovák Vöröskereszt Garamszentkereszti Területi Szövetségének adományozunk.

A Szlovák Vöröskereszt célja világos. A szociálisterepmunka-szolgáltatásokkal elsősorban olyan embereken akar segíteni, akiknek életük során nem volt igazán szerencséjük, és mások segítségére szorulnak. Sok rászorulónak nincsenek rokonai, és hosszú időre kedvezőtlen szociális körülmények közé kerülnek, akár koruk, akár egészségi állapotuk miatt. Épp az ilyen embereknek segít a szociálisterepmunkás-szolgáltatás. A Szlovák Vöröskereszt Garamszentkereszti Területi Szövetsége egészségügyisegédeszköz-kölcsönzőt is működtet, ételszállítást és gondozói szolgáltatásokat is nyújt, a közeljövőben pedig szállítással is foglalkozik. Emellett Garamszentkereszten a Szlovák Ifjúsági Vöröskereszt a gyógyszerek és élelmiszerek megvásárlásában segít a magányos embereknek.

Segítségünk Garamszentkereszt határain is túljut

A területi szövetség már 1991 óta jegyzi a szociálisterepmunka-szolgáltatást házi gondozással és meleg étel kiszállításával. Az új jármű segítségével szállítással is szélesítheti szolgáltatásait. „Az egészségügyi központokba való szállítást ki szeretnénk terjeszteni a Körmöci járásra is, hiszen az ottani lakosok is a mi garamszentkereszti kórházunkba járnak kivizsgálásra. Fontolóra vesszük a járáson belüli más kivizsgálásokra való szállítás lehetőségét is” – mondta Jaseňáková Alica.

Nem mindennapi esetekkel is találkozunk

A Szlovák Vöröskereszt dolgozóinak munkája egyáltalán nem sztereotipikus. Az említett ételszállítás, az élelmiszerek és gyógyszerek megvásárlása mellett gyakran adódik rendkívüli helyzet. „Egyszer a karácsonyi ünnepek alatt segítettünk, amikor az erős esőzések miatt több ház is víz alá került. Evakuáltuk a lakosokat, és egyéb segítséget is nyújtottunk számukra” – mesélte Alica Jaseňáková.

Az új autó elektro-hidraulikus emelővel ellátott, így a kerekes székben ülő személy könnyen, s főként más segítsége nélkül tud beszállni az autóba.

A szállítószolgáltatást, amelyre a „Segítsünk kedvvel” („Pomáhajme chuťou“) projekt támogatása irányul, a Szlovák Vöröskereszt 8 területi szövetsége 2652 ügyfele számára tette lehetővé. A K-Classic termékek megvásárlásának is köszönhetően sikerült ezt a szolgáltatást gyarapí- tani, és ezzel még több olyan embernek segíteni, aki rászorul erre a szolgáltatásra. Szeretjük a jótetteket. És Ön?

www.kaufland.sk/pomahajmeschutou

Ajánló