Miről ír a szombati Új Szó?

Hatástalanok a homeopatikus szerek, bizonyos esetekben pedig kártékonyak is lehetnek, derül ki az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testületének napokban kiadott állásfoglalásából. Részletek a szombati Új Szóban.

Egymást érik a botrányok a nyitrai kórházban. Szeptember elején a kórház egyik legjobb ortopéd szakorvosát tartóztatták le korrupció miatt, a héten pedig kiderült, hogy az ortopédiai klinikán csalás miatt vizsgálatot folytatnak az egészségbiztosítók. Részletek a Régió rovatban.

Egy vidéki színház életéről készítette első nagyjátékfilmjét, a Hetedik alabárdost Vékes Csaba. Erről a nem szokványos alkotásról tudhatnak meg sok érdekességet olvasóink a Kultúra rovatból.

A Sport rovatban interjút közlünk a pjongcsangi játékokra készülő kétszeres kanadai világbajnok Meagan Duhamel, Eric Radford műkorcsolyapáros tagjaival. Emellett előzetest olvashatnak a DAC futballcsapatának vasárnapi, nagymihályi bajnoki mérkőzéséről. 

A Presszóban riportot olvashatnak arról, milyen nyomorúságos körülmények között tengetik napjaikat a mianmari menekültek Bangladesben. Ezen kívül egy villáminterjút is közlünk José Felicianóval, a híres Puerto Ricó-i gitáros-énekessel.

Ajánló