Ön sem találja az Új Szót a Facebookon? Itt a megoldás!

A héten a Facebook bevezette a Felfedező hírfolyamot, amely arra hivatott, hogy olyan oldalak tartalmait lássuk, melyeket nem kedveltünk, de érdekesek lehetnek számunkra. Az Új Szó is ide kerülhetett.
 
Képarchívum
A Felfedező hírfolyam olyan cégektől és médiaoldalaktól ajánl posztokat, amelyek másképp nem kerülnének a szemünk elé, ezeket az alapján válogatja ki az algoritmus, hogy milyen témájú oldalakat kedvelünk és hogy barátaink körében mi népszerű.
 
Szlovákiában, Szerbiában, Srí Lankán, Bolíviában, Guatemalában és Kambodzsában a Felfedező hírfolyam kicsit másképp működik, mint máshol. 
 
Ugyanis a Felfedező hírfolyamba került minden olyan hírportál (pl. az Új Szó) vagy oldal posztja, amelyet már eddig is kedveltünk és követtünk. Olyanok pedig, amelyeket eddig nem lájkoltunk, most sincsenek ott, tehát semmi újat nem tudunk felfedezni. 
A Hírfolyamban maradtak az ismerőseink hagyományos babás, cicás és kiskutyás cuki posztjai.
 

Képarchívum
 
Így tehát kétszer kell végigböngésznünk a Facebookot, már ha hajlandóak vagyunk rá. Egyszer azért, hogy tudjuk, mi történt az ismerőseinkkel az elmúlt órákban (Hírfolyam), másodszor pedig azért, hogy az általunk követett oldalak vagy hírportálok posztjai között nézelődjünk (Felfedező hírfolyam).  
 
Hogy ennek mi az oka, és meddig marad így, azt egyelőre nem tudni. Annyi azonban biztos, hogy ennek következménye, hogy a szlovákiai hírportálok olvasottsága csütörtökön óriásit zuhant, voltak olyan oldalak, amelyek olvasottsága a negyedével csökkent. 
 

Ajánló