Miről ír a holnapi Új Szó?

Továbbra is foglalkozunk a hétvégi megyei választások eredményeivel. Az adatok azt mutatják, hogy a legnagyobb vesztes a Smer, a képviselői helyek közül viszont a legtöbbet független jelöltek szerezték meg.

Elemezzük a MKP és a Híd választási eredményeit is, továbbá összeállítást közlünk arról, hogyan szerepeltek az egyes települések polgármesterei a megyei választásokon. Részletek a Közélet és a Régió rovatunkban.

A Szlovákia eurózónás tagságát támogató politikusok ugyan rendszeresen azzal érvelnek, hogy a közös európai fizetőeszköz bevezetésének köszönhetjük az ország gazdaságának elmúlt években ta-pasztalható felpörgését, az elemzők azonban csaknem kilenc évvel az euró 2009-es szlovákiai bevezetése óta sem képesek megerősíteni ennek az állításnak a valóságalapját – minderről bővebben a Gazdaság rovatban olvashatnak.

Samko Tále életre kel – budapesti színházi előadás készül Daniela Kapitáňová Könyv a temetőről című regényéből, amely a kortárs szlovák irodalom egyik fényes gyöngyszeme. Részletek a Kultúra rovatban.

Lapunk munkatársa ott volt a szlovák labdarúgó-válogatott szenci gyülekezőjén, az ukránok és a norvégok elleni meccsek előtti helyzetjelentését a sportrovatban olvashatják.

Kedd lévén jelentkezik Focitipp mellékletünk is, amelyben egyebek mellett a Valencia megtáltosodását is körbejárjuk elemzésünkben.

Címkék 

Ajánló