Élő egerek agyontaposását imitáló kiállítás ellen tiltakoznak az állatvédők

New York |

Állatvédők tiltakoznak egy New York-i kiállítás ellen, amelyen hetven élő egeret is bemutatnak egy installáció keretében. 

Illusztrációs felvétel
Képarchívum

Joseph Grazi művész Prehysteria című tárlata azokról a zsigeri félelmekről szól, amelyeket természetes környezetében érez az ember.

A manhattani Castle Fitzjohns galéria kiállítóterébe lépve a látogatóknak át kell haladniuk egy sakktáblaszerű padlózaton. A csempézett padlót közelebbről megvizsgálva kiderül, hogy a 40-szer 40-centiméteres plexiüvegkockákban kis fehér egerek élnek. 

Az érzékeny egereknek állandóan attól kell tartaniuk, hogy halálra tapossák őket - írta petíciójában a Peta állatvédő szervezet, amely a kiállítás azonnali leállítását követeli. A galéria szerint már több mint százan aláírták a petíciót.

"Sokkal tartalmasabb életet biztosítottunk számukra, mintha kígyók falnák fel vagy laborok és orvostanhallgatók használnák őket" - mondta Elliot Clarke, a galéria egyik üzemeltetője. Hozzátette, hogy az állatok rendszeresen kapnak táplálékot és vizet, mindig van fészekanyaguk és alvóhelyük, egyáltalán nem zavarják őket a látogatók. A kiállítás hétfői zárását követően pedig adoptálhatóak lesznek.

Ajánló