Száműzi a szőrmét a Gucci

Száműzi a szőrmét kínálatából a Gucci, az állati szőrme használatának tilalma a 2018-as tavaszi/nyári kollekciótól lép érvénybe. 

Fotók: SITA/AP
Az olasz luxusvállalkozás vezetője, Marco Bizzarri Londonban közölte, hogy a raktáron lévő korábbi termékeket jótékonysági akció keretében elárverezik. A bevételt a Humane Society International és az LAV állatvédő szervezetek kapják. 
 
A Gucci, amely a múltban állati szőrmével díszített papucscipőket és menyétszőrméből készült kabátokat dobott piacra, ezzel csatlakozott a Fur Free Alliance (Szőrmementes Szövetség) nevű, 40 szervezetből álló csoportosuláshoz, amely az állatok jogaiért küzd és az állati szőrme divatiparbeli helyettesíthetőségéért. 
Az állatvédők örömmel fogadták a divatkonszern döntését. 
 
„Az egész divatvilágban nagy hullámokat fog kelteni az, hogy a nagyhírű olasz divatmárka lemond a szőrméről” – hangoztatta Kitty Block, a Humane Society International elnöke. 
 
Tavaly az Armani is bejelentette, hogy többé nem használ kreációiban szőrmét. 
 
A Kering luxuskonglomerátumhoz tartozó Gucci eladási eredményei az utóbbi két évben növekedésnek indultak Alessandro Michele kreatív igazgató vezetése alatt. 
 
Bizzarri elmondása szerint a döntést Michelével együtt hozták. Hozzátette: „az új kreatív igazgató kiválasztásakor arra törekedtem, hogy olyat találjak, aki ugyanazon értékek fontosságát vallja”. 
 
Ami az idei őszi divatot illeti, a Gucci úgy tartja, hogy a sok is kevés. Ez főképp az ékszerre vonatkozik, amely túlméretezett, túlrétegezett, mind a nyakban, mind a karon vagy az ujjon. Az anyagok, mint mindig, különlegesek, feltűnőek, élénk színűek, de leginkább a vörös és a bordó dominál, visszaköszön a csipke, a brokát. A kollekcióban feltűnt a kígyóminta, ismétlődő kiegészítő a műszőrme és a csillogó ezüst cipő, fejfedő, öv, díszítőelem formájában. (MTI, ug)

Ajánló