Ferenc pápa elárverezteti ajándékba kapott Lamborghinijét

Ferenc pápa ajándékba kapott egy Lamborghinit, amelyet elárvereztet, és eladási árából az iraki keresztény lakosságnak az Iszlám Állam terrorszervezet által lerombolt otthonai, templomai és középületei újjáépítését fogja támogatni.

Ferenc pápa megáldotta a Lamborghinit, és aláírta magát jármű motorháztetőjére
TASR/AP-felvétel
A luxussportkocsi gyártójának képviselői szerdán adták át a fehér színű, és aranysárga részletekkel gazdagított Lamborghini Huracánt a katolikus egyházfőnek a vatikáni Szent Márta-ház, a pápa otthona előtt. Ferenc pápa azonnal megáldotta a járművet.
 
A 2014-ben bemutatott Huracán ára nagyjából 183 ezer eurónál kezdődik. A pápa számára készített speciális jármű várhatóan jóval magasabb áron talál új gazdára a Sotheby’s aukcióján.
 
A katolikus egyházfő régóta ellenzi, hogy az emberek megvásárolják a legújabb autó- és telefonmodelleket. Pápaként ő egy kék Ford Focust használ a Vatikán falain belül, és külföldi útjai során sem fényűző, golyóálló SUV-okban, hanem szerényebb Fiat- vagy KIA-modellekben utazik.
 
A Lamborghini eladásából befolyó összeget három jótékonysági szervezet között osztják szét. Az összeg egy részéből azon keresztények otthonainak, templomainak és középületeinek újjáépítését fogják támogatni, akiket az Iszlám Állam harcosai űztek el Irakból. Az újjáépítési munkálatok elsősorban a Moszultól északkeletre fekvő területekre fognak kiterjedni.
 
Az összeg további részét az emberkereskedelem áldozatává vált és prostitúcióra kényszerített nőket segítő, valamint az afrikai országokban orvosi ellátást nyújtó szervezetek munkájának támogatására fordítják. (MTI)

Ajánló