Jövő ősszel megy férjhez Mako japán hercegnő

Tokió |

Jövő őszre, november 4-re tűzték ki Mako japán hercegnő és udvarlója, a jogász Komuro Kei esküvőjének időpontját - jelentette be szerdán a császári udvar.  

Mako hercegnő
Képarchívum

Az előkelő tokiói Imperial Hotelben tartandó menyegzőn várhatóan jelen lesz az agg Akihito császár is. 

A 26 éves Mako hercegnő, Akisino herceg idősebb lánya, a 83 éves uralkodó unokája szeptemberben jelentette be, hogy öt éve együtt jár a Jokohamában lakó közrendű diáktársával, akivel a tokiói Nemzetközi Keresztény Egyetemen tanulva ismerkedett meg. A hagyományos eljegyzési szertartás időpontját 2018. március 4-re tűzték ki. 

A jogi végzettségű Komuro egy tokiói ügyvédi irodánál dolgozik, és a Hitocubasi Egyetemen esti tagozaton tanulja az üzleti jogot. A tenger szerelmese, síel, hegedül és főzni is tud. A közrendű személlyel kötött esküvő révén a hercegnő automatikusan elveszíti nemesi rangját. 

Míg Mako és Komuro a közös jövőre készül, a császári udvar a jövőért aggódik, ugyanis egyre kevesebb az utánpótlás férfi örökösökből, nők pedig nem örökölhetik az uralkodói címet. A 18-tagú császári család legfiatalabb nemzedékében már csak egyetlen férfi van, a jelenleg 10 éves Hiszahito herceg.

Ajánló