Sárga buszok után jönnek a sárga vonatok

Pozsony/Prága |

Megduplázza a csehországi RegioJet magán-vasúttársaság a Komárom és Pozsony között közlekedő vonatjáratok számát, az új szerelvények 2012-ben indulnak útnak – állítja a vasúti társaság.

Aleš Ondrůj, a RegioJet szóvivője azt sem tartja kizártnak, hogy a későbbiekben további járatokkal is bővítik a kínálatot. „Mindig készen állunk csehországi és szlovák versenytárgyalásokra jelentkezni” – mondta Ondrůj. Bízik benne, a RegioJet megismétli az anyavállalat, a Student Agency sikerét, melynek sárga buszjáratait Szlovákiában éves szinten több mint negyedmillió ember választja. A Pozsony és Komárom közötti száz kilométeres távon jelenleg naponta nyolc pár szerelvény közlekedik, hétvégén valamivel gyérebb a forgalom. A cseh cég minden órában indítja majd a vonatokat, a reggeli és délutáni csúcsforgalom idején félóránként.

A RegioJet ráadásul azt ígéri, hogy a jelenlegi 70 helyett 43 percig tart majd az út a főváros és Dunaszerdahely között. Újdonságnak számít majd az is, hogy a RegioJet járataira vásárolt jegyek a fővárosi tömegközlekedési eszközökön is érvényesek lesznek – részletek jövő pénteki sajtótájékoztatójukon akarnak elárulni a társaság vezetői.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a korszerű Siemens vagy Bombardier vonatok közlekednek-e majd ezen a távon, mindenesetre klimatizált, internetes hozzáférhetőséggel is ellátott vonatok lesznek, amelyek csúcsforgalom idején 300 utast is elvihetnek célállomásába.

A társaság a közlekedésügyi minisztériummal aláírt szerződésben garantálta, hogy kizárólag szlovák vasutasokat fog alkalmazni. Az állami vasúttársaság ugyanakkor már korábban jelezte, jövőre jelentősebb elbocsátásokra kerül sor. A magáncég azt ígéri, hogy további járatok is követni fogják a most bejelentetteket.

A RegioJet egyébként Csehországban nem örvend ilyen nagy népszerűségnek az államigazgatás részéről. A cseh közlekedésügyi minisztérium nem nagyon hajlandó ráállni a magánjáratok engedélyezésére, több megye ráadásul hosszú, tíz évre szóló szerződéseket írt alá az elmúlt hetekben a cseh állami vasúttal csak azért, hogy kiszorítsák a piacról az egyetlen magánkézben levő piaci játékost. Ellentétben a cseh tapasztalattal, a szlovák közlekedésügyi minisztérium nem tartja kizártnak, hogy belátható időn belül további járatok üzemeltetésére is nemzetközi versenytárgyalást hirdet meg.

Címkék 

Ajánló