Új útkereszteződések Somorján

Somorja |

A tervezettnél száz nappal korábban adták át az új útkereszteződéseket a dunaszerdahelyi járásbeli városban. A TASR hírügynökség tájékoztatása szerint félmillió euróba került a 63-as elsőrendű főút kereszteződéseinek felújítása.

Ján Krošlák illusztrációs felvétele
A Szlovák Útkezelő Vállalat (SSC) három útkereszteződést épített át idén nyáron. Felújították a Királyfia felé vezető kereszteződést, a bucsuházai útkereszteződést és a Pomléi útra vezető letérőt. A munkálatokat áprilisban kezdték, 275 naposra ütemezték a kivitelezést. A vállalat azonban a tervezettnél jóval korábban elvégezte a munkát.
 
„A beruházást a város kezdeményezte és sürgettük a megvalósítást. A kivitelező figyelembe vette az igényeinket, például a buszmegállók vagy a közvilágítás oszlopainak áthelyezése ügyében” – nyilatkozta lapunknak Valacsay Mária, a városi hivatal építészeti, közlekedésügyi és vagyonnyilvántartási szakosztályának vezetője. Az osztályvezető elmondta, a királyfiai és bucsuházai kereszteződésben letérő sávokat építettek a közlekedésbiztonság fokozásáért. A Pomléi úti letérőnél az út állaga miatt volt szükség javításra. „Szétesőben volt az útburkolat, az autósok nyomvályúkat gyúrtak az aszfaltba, ami miatt veszélyessé vált a letérő” – folytatta Valacsay Mária. A városban nem mindenki örül az új kereszteződéseknek. „Pozitív és negatív reakciókkal is találkoztunk. Néhány lakos szerint nem hozta meg a várt eredményt a rekonstrukció. Hangsúlyozzuk, hogy az autóbalesetek szabálysértés miatt következnek be, nem a kivitelezés okozza a bajt” – közölte az osztályvezető.
 
Valacsay Máriától megtudtuk, céljuk, hogy az útkezelő vállalat lecserélje az útburkolatot a 63-as elsőrendű főút Somorján áthaladó szakaszán.

Ajánló