A Rábába gurult egy autó Győrben

Győr |

A kocsit vezető nő nem húzta be a kéziféket, amikor leparkolt a folyó partján. Kiszállt, az autó pedig szépen belegurult a vízbe. 

Daruval emelnek ki egy személygépkocsit, amely a Rábába gurult és elsüllyedt a folyóban Győrben
MTI

Megtalálták és kiemelték a Rábából kedd éjjel azt a személyautót, amely aznap délelőtt azért gurult a folyóba, mert tulajdonosa vélhetően nem húzta be a kéziféket, miután leparkolt egy folyóparti parkolóban - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-t.

Ruskáné Takács Anita elmondta, hogy a kocsi egy ideig sodródott a vízen, majd elmerült. Tűzoltók, rendőrök, egy búvár és civilek is keresték csónakkal, csáklyákkal, radarral és halradarral. Az autóra a kora esti órákban találtak rá, és kibójázták a helyét. 

Később a búvár ballont és emelőpárnát helyezett a mintegy három méter mélyen a folyó fenéken álló kocsiba, illetve alá. A ballonokat felfújták, így a felszínre emelték az autót, amelyet aztán a Rába kettős hídjáig vontattak csónakkal és a partokról kötelekkel. Ott egy daru a hídra emelte a járművet, és a tulajdonosa autómentővel elvitette.

Ajánló