Támogatás az elgázolt királyhelmeci nő családjának

Ágcsernő/Királyhelmec |
A városvezetés, magánszemélyek és egy régióbeli egyesület is segített.
Kereszt a tragédia helyszínén
Kereszt a tragédia helyszínén
Leczo Zoltán felvétele
Gyűjtést szervezett az Ágcsernői Református Nőszövetség azoknak a királyhelmeci gyerekeknek, akiknek anyját halálra gázolta egy részeg sofőr.
 
A tragédia augusztus elején történt. Az 53 éves H. János felhajtott a járdára, elütött két nőt és egy férfit. A 35 éves T. M. Klaudia a helyszínen belehalt sérüléseibe, a 43 éves F. Mária súlyos, 49 éves férje, F. Gábor könnyebb sérüléseket szenvedett. A gázoló vérében 1,67 ezreléknyi alkoholt mértek, tízéves börtönbüntetést kaphat. Utastársa, aki segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt, két évre büntethető. Az elhunyt T. M. Klaudia három gyerek édesanyja volt, a legkisebb 5, a középső 12, a legidősebb 14 éves. 
Az ágcsernői egyesület tagjai lapunknak elmondták, az idei Kistárkányi Szilvanapon jótékonysági kávéházat működtettek, ahol elmondták az embereknek, milyen célra gyűjtenek. Az Ágcsernői Református Nőszövetség képviselői a néhány száz eurót a hét elején személyesen adták át. A gyerekek magánszemélyektől ruhaneműt és egyéb használati eszközöket kaptak, az önkormányzat is támogatta a családot. A polgármester és a képviselők úgy határoztak, a gyerekeknek egyhavi juttatásukat ajánlják fel, a család a napokban kap meg a pénzt. A polgármester elmondta, a késlekedés oka, hogy az önkormányzati képviselők járandóságát nem havonta, hanem negyedévenként utalják.
 

Ajánló