Éjjeli őrjáraton a Luník VIII lakói

Kassa |
Az utóbbi hetekben sokat romlott a közbiztonság lakótelepen, ezért civil őrjáratot szervezett Kassa-Nyugat városrész önkormányzata.
A Luník szélén
A Luník szélén
TASR-felvétel
A rendőrség mellett a helyi lakosok is felügyelnek a rendre a lakótelep legveszélyesebb részein. „Az utóbbi öt hétben kilenc utcai támadás és rablás történt. Nőket támadtak meg. Ezért döntöttünk úgy, hogy saját magunk is próbálunk tenni valamit. Tudjuk, melyek a legveszélyesebb helyek, főleg azokat ellenőrizzük” – mondta a civil őrjárat egyik tagja. Hozzátette, az akcióba a lakótelepen élők kapcsolódtak be, azok, akik a legjobban ismerik a környéket. „Az emberek nagyobb biztonságban érzik magukat, ha éjszaka, például a buszmegállóból hazafelé tartva találkoznak az őrjárattal. Remélhetőleg a bűnözőket is távol tartjuk” – tette hozzá az egyik civil járőr.
 
A Luník VIII lakóteleptől pár száz méterre van a Luník IX-től, többen is azt gondolják, hogy a rablásokat és a támadásokat főleg az ott élők követhették el. 
 
Kassa-Nyugat városrész önkormányzata a rendőri jelenlétet is megerősítette, az év végéig több térfigyelő kamerát is felszerelnek.

Ajánló