Külhoni magyar családi vállalkozások éve

Komárom |

A „2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve a Kárpát-medencében” program keretében nyolc állomásból álló körutat szervez a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, amelynek két felvidéki állomása Komárom (április 4.) és Rimaszombat (május 18.).

Képarchívum, illusztráció

A Magyar Állandó Értekezlet 2016. december 1-jén elfogadott zárónyilatkozatában döntött arról, hogy a sikeresnek értékelt, 2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve programot folytatva 2017-ben a külhoni magyar családi vállalkozásokra összpontosít. Ennek részeként a Nemzetpolitikai Kutatóintézet irányításával feltérképezik a külhoni magyar családi vállalkozásokat, jellegzetességeiket, specifikus problémáikat. Kárpát-medencei körútjukon konferenciákat és workshopokat szerveznek helyi szakmai partnerek bevonásával, nyáron továbbképzésre várják a külhoni magyar családi vállalkozások képviselőit és a fiatal vállalkozókat.

Komáromban jövő kedden a Tiszti Pavilonban sorra kerülő találkozón a résztvevők megismerkedhetnek a 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve program tervezett lépéseivel, bemutatkozik a Felelős Családi Vállalatokért Magyarországon Egyesület, Iván Tamás, a Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetségének elnöke a szövetség eddigi munkáját és eredményeit ismerteti, bemutatkoznak vállalkozások, a szakmai napot pedig kerekasztal-beszélgetés és műhelymunka zárja tapasztalt felvidéki és magyarországi családi vállalatvezetőkkel. (vkm)

Ajánló