Zárható szemetes konténerek Kassán

Kassa |
Bemutatták az új és korszerű szemetes konténereket, melyeket a Kosit hulladékkezelő vállalat szakemberei dizájnerekkel közösen alakítottak ki. 
Németi Róbert felvétele
„Papír, műanyag, valamint üveg szelektálására alkalmas konténereket is kihelyeztünk. Ez a rendszer abban különbözik a klasszikus, körbekerített szemétgyűjtőtől, hogy kamerákkal van felszerelve, a rajta található napkollektoroknak köszönhetően pedig éjszaka meg van világítva“ – közölte lapunkkal Marián Christenko, a hulladékkezelő vállalat ügyvezető igazgatója. Hozzátette, a modern szeméttárolók darabja ötezer euróba kerül. 
 
Mivel a jelenleg használatban lévő konténerekkel egyre több a gond a lakótelepeken, és kassai aktivisták egy csoportja már hónapok óta esztétikusabb, környezetbarát megoldást sürget, a vállalat nemsokára új, földbe süllyesztett kukákat is elhelyez. 
 
„Az első ilyen szeméttárolókat a tervek szerint Kassa-Dél városrész két utcájában szereljük be, de ehhez mindenekelőtt érvényes építési engedélyre van szükség. A földbe süllyesztett konténerek megközelítőleg 20 ezer euróba fognak kerülni“ – mondta a hulladékkezelő cég vezetője. 
 
A keleti nagyváros területén jelenleg 1400 szeméttároló egység van, mindegyikben átlagosan 3-9 darab, 1100 literes konténer található. 

Ajánló