Négy órán át ingyenes a parkolás a keleti kórházaknál

Kassa |

Már az ország keleti részében is érvénybe lépett az a Tomáš Drucker egészségügyi miniszter által jóváhagyott szabályozás, mely szerint a minisztérium hatáskörébe tartozó összes kórház előtt részben, vagy teljesen ingyenes a parkolás.

A kassai UNLP parkolójában négy óra elteltével félóránként 80 centet kell fizetni a parkolásért
Képarchívum

A kórházba érkelő páciensek és kísérőik július elsejétől a kiválasztott kórházak parkolóiban, például a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórházéban is, ingyenesen parkolhatnak. „A kórház statisztikája azt mutatja, hogy az autóval érkező páciensek 97 százaléka négy órán belül elhagyja a parkolót. Ezért is döntöttünk úgy, hogy továbbra sem teszünk különbséget a látogatók és a páciensek között, az első négy óra mindenki számára ingyenes. Négy óra elteltével a korábbi tarifa érvényes” – nyilatkozta lapunknak Ivana Stašková, a kórház szóvivője. Az egészségügyi minisztérium tájékoztatásában az olvasható, hogy a parkolókból nem profitálni akarnak, azoknak a betegeket kell szolgálniuk. A parkolási szabályzat július elsejétől már a Kelet-szlovákiai Onkológiai Intézet, az UNLP Gyermekklinikájához tartozó részleg, illetve a poprádi kórház parkolójában is érvényes. Mivel a nagyvárosokban egyre nagyobb gondot okoz a parkolás, a kórházak körüli parkolókat állandóan figyelni fogják, hogy csak azok vegyék igénybe őket, akiknek tényleg a kórházban van dolguk.

Az eperjesi J. A. Reiman Kórházban már szintén az új rendszer érvényes, de a kassai Szív- és Érrendszeri Betegségek Kelet-szlovákiai Intézetében technikai okok miatt leghamarabb két hónap múlva léphet érvénybe az új parkolási szabályozás.

Ajánló