Pezsgő kulturális élet lesz a párkányi sétálóutcán

Párkány |
Júliusban és augusztusban színes kulturális programok, változatos koncertek és szabadtéri vetítések várják az érdeklődőket.
A sétálóutcán egész nyáron turistacsalogató programok várják az érdeklődőket
Letocha Dávid felvétele
A sétálóutcán hétfőnként vetítéseket, keddenként a platánfák árnyékában kulturális rendezvényeket tartanak. Csütörtökön a sétány szabadtéri színpadán helyi együttesek és közismert előadók váltják egymást.
 
A hétfői vetítések 21 órakor kezdődnek. Július 17-én a 30 éves Lucie együttesről szóló zenés filmet, július 24-én a Mamma Mia! című musicalt, július 31-én a Rytmus: lakótelepi álom (Rytmus: sídliskový sen) című filmet láthatja a közönség. Keddenkén kulturális és zenei rendezvényekkel várják az érdeklődőket. Július 18án 20.30-kor a Varjos és a Pásztortűz egész estés műsorát, július 25-én 20 órától a Little Symphony és a Vox Solaris előadását élvezheti a közönség. „Rendhagyó módon csütörtökön (július 20.) és hétfőn (július 24.) is lesz előadás, amelyre elsősorban a gyerekeket várjuk. Július 20-án 18 órakor a Hogyan szelídültek meg a vadállatok című magyar nyelvű bábelőadást nézhetik meg. Július 24-én 19 órakor egy Bajaja hercegről szóló szlovák bábjátékot láthatnak” – tájékoztatta lapunkat Júlia Žďárska, a városi művelődési központ vezetője. A csütörtöki koncertek alkalmával július 20-án 20.30-tól az Easy Blues együttes, majd a funk, soul, swing és reggae zenét játszó Boboš–Lengyel páros lép színpadra. Július 27-én 20.30-kor a MadDogx zenekar csap a húrok közé. A vetítések, előadások és koncertek augusztusban is folytatódnak. Július 22-én (szombat) a sétálóutcán rendezik meg az 1. utcazene fesztivált, amit augusztus 4én a Vibes vol.7 nevű fesztivál, augusztus 11-én és 12-én a FormaFest, augusztus 25-én a Bubble day és a Dunajfest, augusztus 26-án a Tribut fesztivál követ. 
 
Az Új Szó a rendezvénysorozat médiatámogatója. 

Ajánló