Újabb parcellát adott el a nagykaposi önkormányzat

Nagykapos |
A 459 négyzetméteres földterületen valószínűleg parkolót alakítanak ki. 
A Fábry utcai beruházás megvalósítása egyelőre nem kezdődött el
Leczo Zoltán felvétele
Egy Fő utcai parcella eladásáról döntött az önkormányzat. Ennek közelében, ugyanúgy, mint a Fábry utcai telek mellett, bevásárlóközpont épül. 
 
Petrikán Péter, Nagykapos polgármestere elmondta, a Fő utcai földterület iránt korábban a helyi református egyházközség és egy garamszentkereszti (Žiar nad Hronom) vállalat is érdeklődött. A törvényi szabályozás szerint a városi vagyon eladását meghirdették, de az előre meghatározott időpontig csak az egyik féltől, a garamszentkereszti cégtől érkezett ajánlat. Az önkormányzat ezért úgy határozott, a 459 négyzetméteres területet 17 ezer euróért eladja a vállalatnak, amely értesüléseink szerint bevásárlóközpontot szeretne építtetni. Az önkormányzati ülésen a polgármester arról is tájékoztatta a képviselőket, hogy a garamszentkereszti cég és a református egyház valószínűleg megállapodott egymással a telek kapcsán, ugyanis a parcellán parkolót szeretnének kialakítani, melyeket a bevásárlóközpont vásárlói, és a közeli egyházi létesítményt látogatók is használhatnának. 
 
Nagykaposon idén már eladott az önkormányzat egy Fábry utcai telket, melyen az új tulajdonos szintén bevásárlóközpontot építtetne. Mivel az építés ellen az önkormányzatnak nem volt kifogása, a parcellát – illetve annak önkormányzati tulajdonú, 1576 négyzetméteres részét – szakemberekkel értékeltették fel. Az adásvételből a városnak 25 890 euró bevétele származott. Petrikán Péter elmondta, a befektetőkkel folytatott tárgyalás során felmerült, hogy a Fábry utcában megépítendő üzletközpontot bővíteni fogják. 
 

Ajánló