Júliusban megnyitják Kassa forgalmi gócpontját

Kassa |

Korszerűsítették Kassa legnagyobb kereszteződését, sokkal kényelmesebb és biztonságosabb lesz a közlekedés a VSS híd alatt.

A kereszteződést a korábbi években többször javították, de az óriási terhelés miatt az nem volt elegendő
Képarchívum

A villamossínek felújítása miatt még március elején lezárták azt a kereszteződést, mely a városba vezető és onnan tovább haladó főutakat, illetve a városi villamosvonalakat részét köti össze. A munkások már az utolsó simításokon dolgoznak, és ha minden jól megy, július végén megnyitják a kereszteződést. Bár a hónapok óta tartó felújítást a tavaszi szünet miatt február 27. helyett csak hetekkel később kezdték el, a munkát végző Eurovia SK vállalat szerint napokon belül átadják az új gócpontot. Miroslav Sambortól, a város kommunikációs osztályának munkatárásától megtudtuk, a város legforgalmasabb kereszteződésében naponta 58 tonnányi gépjármű halad át, melyeknek közel 20 százaléka kamion és egyéb tehergépjármű. A VSS híd alatti kereszteződés 8 sínpárja és a hozzá tartozó váltók, valamint az átjárók a felújítás előtt katasztrofális állapotban voltak. „Ki kellett cserélni a villamossíneket és a váltóberendezéseket, de felújítottuk a főutakat és a letérő sávokat is. A kereszteződés elavult jelzőlámparendszerét modern LED-lámpákkal működőre cseréltük, a villamos- és a buszmegállók mellett új szigeteket építettünk” – tudatta lapunkkal Miroslav Sambor. Hozzátette, a kereszteződésre szinte rá sem lehet ismerni, ahhoz, hogy újra megnyissák, már csak a hivatalok jóváhagyása hiányzik.

„A VSS híd alatti kereszteződés korszerűsítésének köszönhetően nemcsak kényelmesebb, hanem sokkal biztonságosabb lesz a közlekedés” – zárta Miroslav Sambor.

Ajánló