Zűrök a vedrődi vendégmunkásszállón

Vedrőd (Voderady) |

Összeverekedtek a vendégmunkások kedden éjjel a Galánta melletti falu munkásszállóján. 

A helyiek legutóbb június végén tiltakoztak a munkásszálló kialakítása ellen
TASR-felvétel
A helyiek többször tiltakoztak az ellen, hogy munkásszállóvá alakítsák át a Nagyszombat megye tulajdonában levő ingatlant, a megye mégis bérbe adta az egykori kollégiumot. A község területén álló egykori kollégiumot évek óta hiába próbálta eladni a megye. Júniusban a helyi lakosok tiltakozása ellenére a megyei önkormányzat döntése alapján évi 132 ezer euróért a Centrum bývania vállalatnak adta bérbe a kollégium épületét. A vállalat tájékoztatása szerint a felújítás után négyszáz munkást is elszállásolhatnak az épületben. 
Pavel Augustín polgármester elmondta, jelenleg jóval kevesebben laknak a munkásszállóban. A polgármester azt kifogásolta, hogy nem tájékoztatták őket arról, kiket szállásolnak el az épületben. Rámutatott, hogy a környéken élők rendszeresen panaszkodnak az éjjeli rendzavarás miatt. 
A keddi incidenshez a mentőket is riasztották, mivel egy ember megsérült a dulakodásban. 
Mária Linkešová, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője csak annyit közölt, hogy a rendőrség testi sértés ügyében indított nyomozást, és kihallgatják az érintetteket. 
Miloš Rybanský helyi lakos attól tart, hogy beigazolódnak a lakosok félelmei, akik korábban, mielőtt a munkásszállót berendezték, aláírásgyűjtéssel és tüntető megmozdulásokkal is tiltakoztak a munkásszálló kialakítása ellen. 
Patrik Velšic, a megyei önkormányzat szóvivője elmondta, 2011 óta próbálták eladni az egykori kollégium épületét, kilencszer hirdették meg. Amíg nem akadt bérlő, addig a megye fizette az épület karbantartását.
A faluban főleg szerbiai vendégmunkások vannak elszállásolva. (tasr, béva)

Ajánló