Andrássy grófnő hamvait helyezik örök nyugalomra Krasznahorkán

Betlér |

Augusztus 20-án helyezik örök nyugalomra  a krasznahorkai várban, az Andrássyak sírboltjában Andrássy-Olgyay Erzsébet de Csíkszentkirály grófnőt - számolt be róla Judita Krajčiová, a betléri múzeum kulturális menedzsere.

A krasznahorkai várban helyezik örök nyugalomra a grófnőt
TASR-felvétel
A grófnő 92 éves korában, az egyesült államokbeli Springfieldben hunyt el 2017. január 24-én. A múzeum saját halottjának tekinti Andrássy-Olgyay Erzsébetet.
 
A grófnő nyilvános búcsúztatására a krasznahorkaváraljai katolikus templomban kerül sor augusztus 20-án, vasárnap, délelőtt 9.30-tól. Ezt követően a várba szállítják a grófnő hamvait. Az urnát családi körben helyezik örök nyugalomra az Andrássy-sírboltban.
 
Andrássy-Olgyay Erzsébet 1924. december 23-án született Andrássy Imre gróf és Stella Monica Amalia Kuylenstierna svéd grófnő gyermekeként. A család a második világháború után emigrált az Egyesült Államokba. Erzsébet 1950-ben hozzáment Olgyay Aladár építészhez. Két gyerekük született, Roy és Joy. 
 
A grófnő a Vöröskereszt önkéntese volt, elsősorban hurrikánok áldozatain segített. A krasznahorkai várat utoljára 2010-ben látogatta meg.

Ajánló