Húsz évre adta bérbe a lévai kórházat a megye

Léva |

Mintegy nyolcmillió eurót fektet be a lévai kórházba és rendelőintézetbe a létesítmény bérlője és üzemeltetője, az Agel társaság.

Komoly gond a parkolás a kórház és a gyógyszertárak közelében
A szerző felvétele

Nyitra megye önkormányzatától húsz évre vette bérbe a társaság az egészségügyi központot, évi 120 ezer euróért. A megye önkormányzata nyolc évig üzemeltette a kórházat, 2009-ben bontotta fel a szerződést az akkori bérlővel, hosszas huzavona és pereskedés folyt az önkormányzat és az üzemeltető között. A bírósági pert végül az egészségügyi központ akkori bérlője nyerte meg, ezért most az egykori üzemeltető utódja, az Agel társaság veszi bérbe a kórházat. Új betegfogadó központot nyitnak, korszerűsítik a belgyógyászati osztály csarnokait, modern onkológiai központot szeretnének létrehozni. Más kórházakhoz hasonlóan ott is gondot okoz a parkolás a központ közvetlen közelében. Nyitra megye önkormányzata már korábban ígéretet tett arra, hogy új parkolót épít a kórház bejáratánál. A mintegy kétszáz férőhelyes parkoló építésére a megye büdzséjéből 720 ezer eurót különítettek el.

A lévai parkolási rendszer korszerűsítésére évek óta keresi a megoldást a város. Az egyik legproblémásabb terület a kórház, ám az úttest túloldalán lévő temetőkertet látogatóknak is gondjuk van a parkolással. Jobb megoldás híján az út mentén vagy a közeli utcákban hagyják az autójukat a sofőrök. (unsk, szaz)

Ajánló