Szeptemberig korlátozások az új dunaszerdahelyi körforgalomban

Dunaszerdahely |

Július elején zárták le a város legforgalmasabb körforgalmát a Galántai út és a Fő utca kereszteződésében. 

A központi virágágyás kisebb lett, letérő sávokkal bővítették a körforgalmat
Somogyi Tibor felvétele
A Nagyszombat megyei önkormányzat költségvetéséből kisebbítették a körfogalom közepén levő virágágyást, és letérő sávokkal bővítették a kereszteződést, hogy egyszerűbben áthaladhasson a forgalom a városon. A munkálatok miatt másfél hónapig volt lezárva a körforgalom.
 
A megállapodás értelmében a járdák és a közvilágítás kiépítése a város feladata. „Múlt héten elkezdték építeni a járdákat. A szerződés értelmében október végéig kell befejezni, de úgy egyeztünk meg, hogy a Csallóközi vásárra elkészül az egész körforgalom” – nyilatkozta Hervay György, a városi hivatal beruházásokért felelős osztályának vezetője. A körforgalom körül fokozatosan építik meg a járdát, majd felfestik a gyalogosátkelőket. Az új kereszteződésben kerékpárutat is építenek. 
 
A dunaszerdahelyi körforgalom bővítése 655 ezer euróba került. A közlekedők szerint hasznos volt a fejlesztés. Sokkal egyszerűbb átjutni a forgalmas kereszteződésen, amely előtt korábban hosszú sorokban várakoztak az autósok. 
 
Bősön is hasonlóan nagy beruházást valósít meg a megye. A választási ciklus végéhez közeledve körforgalmat építenek az 506-os és 507-es másodrendű főutak kereszteződésébe. Az évek óta ígért fejlesztés költségvetése mintegy 380 ezer euró. Szeptember közepén nyithatják meg az új utat. 
 

Ajánló