Feldöntött az orkán egy teherautót a komáromi hídon

Komárom |

Orkán erejű széllel csapott le Délnyugat-Szlovákiára a hidegfront. Nyitra Nagyemőke (Veľké Janíkovce) városrészében az egyik széllökés sebessége 120 km/óra volt. A szél átlagsebessége Nyitrán és Pöstyénben is eléri az orkánnak megfelelő szintet (77, illetve 76 km/óra). 

Fotó: facebook
A pozsonyi repülőtéren a szél erőssége elérte a 93 km/órát, a Malacka melletti Kuchyňa mérőállomáson pedig 87 km/óra erősségű szél fújt - számolt be róla a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) a Facebookon
 
A hidegfront kelet felé halad tovább, a délnyugati járásoban első-, illetve másodfokú riasztás van érvényben. A másodfokú (narancssárga) figyelmeztetés a Komáromi, Érsekújvári, Vágsellyei, Lévai, Nyitrai, Aranyosmaróti és Nagytapolcsányi járásokra érvényes este 9-ig.
 
Fotó: shmu.sk
 
Az orkán erejű széllel jelentős lehűlés is együtt jár. A pozsonyi Koliba mérőállomáson a hőmérséklet hirtelen 12 fokot zuhant (29-ről 17-re), de éjszaka még ennél is hidegebb lehet.
 
A pozsonyi tűzoltók az elmúlt órákban már több mint húsz riasztást kaptak az erős szél miatt. Főleg kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz riasztották őket.
 
A Szia Komárom portál Facebook-oldalán közzétett videó szerint az erős szél megdöntött egy teherautót a komáromi Erzsébet-hídon, de azt néhány autós segítségével sikerült visszaállítani. (TASR, SITA, u)
 

Ajánló