Zárható szeméttárolók Érsekújvárban

Érsekújvár |

Két környezetbarát lehetőség közül a betonfülkékbe zárható szemétgyűjtő konténerek kihelyezését szavazta meg legutóbbi ülésén a testület.

Rendszerint ilyen állapotok uralkodnak a lakótelepen
A szerző felvétele

Komoly problémát okoz a járási székhely lakótelepein a szemétgyűjtő konténerek rendben tartása. A kukázók széttúrják a szemetet, és a vállalkozók itt rakják le a csomagolóanyagot. A tömbházakban élők panaszkodnak, hogy a parkolók egy részét a szemeteskukák foglalják el, és a környéken elviselhetetlen bűz terjeng. Az érsekújvári képviselők jóváhagyták, hogy a konténereket betonból készült fülkékbe helyezik, és fémlappal zárják le. Két fázisban zajlik a felújítás, elsősorban a problémás lakónegyedekben korszerűsítenék a szemétlerakatokat. Akadt képviselő, aki a félig földbe süllyeszthető vagy a teljesen földbe mélyesztett konténereket tartotta volna megfelelőbb megoldásnak. A város vezetése ezeket a földalatti vezetékek és az építési engedély beszerzése miatt nem tartotta elfogadhatónak. Érsekújvárban a háztartási, valamint a vegyes és szelektált hulladék gyűjtésére 1100 literes konténereket használnak.

A képviselők a több szempontból is megfelelő megoldást választották. A lakótelepen parkolóhelyek szabadulnak fel, mivel a konténereket áthelyezik az út szélére.

Ajánló