Eperjesen, Poprádon és már Kassán is fűtenek

Mivel a szokásosnál korábban érkezett meg a lehűlés, már több településen is elkezdő- dött a fűtési szezon.

A kassai energiaszolgáltató a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) naprakész előrejelzése szerint regulálja a távfűtést
A szerző illusztrációs felvétele

Egy évvel ezelőtt Eperjesen csak szeptember 22-én kapcsolták be a rendszert, idén már huszadikán, szerdán szükség volt rá. A városi távfűtést működtető Stavbykomfort vállalat arra kéri a lakosságot, hogy a távfűtés zökkenőmentes beindítása és üzemeltetése céljából a következő napokban tekerjék a maximumra a fűtést. A radiátor csapját azért kell teljesen kinyitni, hogy a beszorult levegő könnyebben távozzon a vezetékből. „A rendszert csak a radiátorok fokozatos légtelenítésével tudjuk megfelelően felfuttatni” – olvasható a közel 23 ezer eperjesi otthont ellátó vállalat honlapján.

Poprádon is szeptember 20-án indították be a távfűtést. Pavol Kubičko, a poprádi energiaszolgáltató vállalat (PES) igazgatója elmondta, a rendszer beindítása előtt ki kellett cserélni egy 45 éves vezetéket, a város déli részén pedig újabb kiegyenlítőállomásokat alakítanak ki. A hirtelen lehűlés ellenére Kassán csak tegnap reggel kapcsolták be a kazánokat. „A távfűtést akkor indítjuk be, ha a nappali átlaghőmérséklet két napon át +13 fok alá süllyed, és az előrejelzés szerint a következő napokban sem haladja meg ezt az értéket” – közölte Jaroslav Tkáč, a kassai hőszolgáltató vállalat (TEHO) igazgatóhelyettese. (TASR, nr)

Ajánló