Folytatódik a felújítás Komáromban

Komárom |

Folytatódik a belváros egyik patinás épületének felújítása: idén közel 135 ezer eurót költ a város a volt megyeháza külső homlokzatának, valamint belső tereinek felújítására.

A külső felújítási munkálatok várhatón október végéig tartanak
Képarchívum

„Két éve kezdődött el a megyeháza fokozatos rendberakása, először a földszint egyik szárnyát újították fel, tavaly a másik oldalát és a bejárat külső homlokzatát – tájékoztatta lapunkat Szitás Péter, a polgármester titkárságvezetője. – Idén a belső terekre újabb 30 ezer eurót költ a város, ezzel elkészül a földszint utolsó szakasza, és az egész szint használható lesz.” A külső homlokzat renoválására 107 ezer eurót fordítanak ebben az évben. Műemlék épületről lévén szó, Csütörtöki András restaurátor irányításával folynak a munkálatok, amelyek várhatóan október végével fejeződnek be.

Megújul az épület környéke is, a park rendbetételét követően ezúttal a Megye utca burkolatcseréje zajlik, a gáz- és vízvezetékeket is felújítják.

A komáromi megyeháza eredeti formájában 1798-ban, késő barokk stílusban épült, 1813-ban építették át először, a klasszicista építészeti stílus jellegzetes formái jelentek meg rajta. Az 1880-as években kapta meg mai homlokzati jegyeit.

(vkm)

Ajánló