Elkészült, de nem járható a bősi körforgalom

Bős |

Az alvállalkozó hideg, esős időben aszfaltozta le a kereszteződést, ezért az útburkolat minősége nem felel meg a szabványoknak.

Felszedették a frissen lefektetett burkolatot
A szerző felvétele

Közel két hete elkészült a körforgalom a csallóközi városban, az autósok azonban még mindig nem használhatják. A megbízó az útburkolat rossz minősége miatt újraaszfaltoztatja a körforgalmat.

Bősön augusztus elején kezdték el a körforgalom építését az 506-os és 507-es másodrendű főút kereszteződésében. A Nagyszombat megye által finanszírozott beruházást szeptember 20-ig kellett volna befejezni, október 15-től, azaz vasárnaptól pedig korlátozások nélkül használhatták volna az autósok az új kereszteződést. A munka a tervek szerint haladt, szeptember végén már az utolsó simításokat végezték az új körforgalmon. Fenes Iván polgármester akkor azt mondta, napokon belül megnyitják a kereszteződést. Autók helyett azonban újra munkagépek vannak az úton. A megyei önkormányzat illetékesétől megtudtuk, hogy a megbízó nem vette át az alvállalkozó által nem megfelelően elvégzett munkát. Ezt Fenes Iván, Bős polgármestere és Szomolai Ernő, a kivitelező Ekom Plus vállalat vezetője is megerősítette. „Az aszfaltozáskor esett az eső és hűvös volt, ezért nem lehetett megfelelően eldolgozni az aszfaltot. Nem találtuk megfelelőnek a záróréteget, ezért felszedettük a burkolatot” – magyarázta Fenes Iván. Szomolai Ernő lapunknak elmondta, tárgyaltak az alvállalkozóval, és a hét második felében elvégzik a munkát. A kivitelező engedélye vasárnapig érvényes, hétfőn megnyithatják a körforgalmat.

Az új kereszteződés kialakításának költségvetése 280 ezer euró, a fennakadás miatt nem drágul a kivitelezés, az Ekom Plus ugyanis nem fizet az alvállalkozónak. „Ez a mi kettőnk dolga” – zárta Szomolai.

 

Ajánló