Gépfegyverrel lőttek egy roma család házára Erdőközben

Erdőköz |

Vasárnap gépfegyverrel adtak le lövéseket egy roma család házára Erdőközben (Pohronská Polhora), de a rendőrség szerint nem rasszista indíttatásból.

Ján Krošlák illusztrációs felvétele

Az eset október 8-án, vasárnap történ este kilenc óra után, a rendőrség ma tartott róla sajtótájékoztatót Besztercebányán.

A rendőrök eddigi információi szerint a három fiatal férfi, akik közül az egyik a házra lőtt az autóból, csak a figyelmet akarta felhívni magára. A tett idején alkohol befolyása alatt álltak, a rendőrök már elfogták őket.

A vallomásokból kiderült, hogy mindhárman alkoholt fogyasztottak az egyik gyanúsított házában, mikor előkerült a fegyver, amit éles lőszerekkel töltöttek meg. Ezt követően autóba ültek, és Erdőközbe indultak, hogy ott roma nőket szedjenek fel. A gépfegyvert vitték magukkal.

A községben egy arra járó romát felszólítottak, hogy küldjenek hozzájuk nőket. Mivel senki nem érkezett, az egyik férfi véletlenszerűen lövéseket adott le, és eltalálta a házat. Ezt követően gyorsan elhagyták a helyszínt.

A rendőrség kizárta a rasszista indíttatást, mivel szerintük a lövésekkel a férfiak "csak" a figyelmet akarták felhívni magukra.

A rendőrség gyorsan megtalálta a három férfit, akik közül a 24 éves Martin adta le a lövéseket. Ellene, és a sofőr ellen indult eljárás, akinél a gépfegyver el volt rejtve. A harmadik férfit tanúként hallgatják meg.

A gépfegyver tulajdonosánál három puskát, egy pisztolyt és nagyjából 500 töltényt találtak.

Ajánló