Heten meghaltak egy tragikus balesetben a Privigyei járásban

Privigye (Prievidza) |

Tragikus baleset történt ma hajnali 4 óra előtt  a privigyei járásbeli Rákosvölgyudvarnok (Nitrica) mellett. Egy Opel Vario típusú, személyszállító furgon frontálisan ütközött egy kamionnal. A balesetben heten meghaltak, köztük a kisbusz sofőrje is, ketten pedig megsérültek.

SITA-felvételek
A mikrobusz, melyben összesen nyolcan utaztak, az ütközést követően fejtetőre állt.  A kamiont egy 35 éves férfi vezette a vágújhelyi járásból. A MAN típusú hűtőkocsi Privigyéről tartott Bán (Bánovce nad Bebravou) felé. A kamionsofőr nem fogyasztott alkoholt, a kisbusz sofőrjéről csak a boncolás után derül ki, hogy tudatmódosító szer hatása alatt állt-e.
 
 
Jozef Minár, a mentőszolgálat szóvivője szerint a kisbusz ápolónőket szállított haza Ausztriából. 
 
 
A rendőrség hivatalos Facebook-oldalán tette közzé az áldozatok nevét, életkorát és lakhelyét. A baleset  következtében életét vesztette az 54 éves Milan (Nagymihály-Michalovce), az 54 éves Katarína (Igló - Spišská Nová Ves), az 55 éves Ľubica (Eprejes-Prešov), a 37 éves Lucia (Eperjes-Prešov), a 47 éves Alena (Bártfa-Bardejov), a 34 éves Jana (Nyitranovák-Nováky) és a 28 éves Júlia (Rásztony-Ráztočno). 
 
Több holttest a roncsban ragadt, a tűzoltók szabadították ki őket.
 
 
A bajmóci kórházba szállítottak egy súlyosan sérült, 49 éves nőt, állapota válságos. Egy 35 éves férfi könnyebben sérült, agyrázkódást szenvedett.
 

A baleset helyszínére utazott Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány, aki elmondta: ennél tragikusabb balesetet nem élt át eddigi pályafutása során. Hozzátette: a baleset körülményeit és pontos okát szakértők vizsgálják. 

 
 
A keletkezett kár összege eléri a 110 ezer eurót. A rendőrség általános veszélyeztetés ügyében indított eljárást.
 
A mai nap folyamán Andrej Kiska államfő és Robert Fico kormányfő is részvétet nyilvánított az áldozatok hozzátartozóinak.

 

Ajánló