McDonald's nyílik Érsekújvárban

Érsekújvár |

Újabb komplexumot épít a beruházó a Tesco bevásárlóközpont közelében, a főút melletti kereszteződésnél McDonald's éttermet nyit. 

A legutóbbi önkormányzati ülésen jóváhagyták a képviselők a Tesco Stores SR társaság kérelmét annak az 553 négyzetméteres zöldterületnek az eladásáról, ahová az új centrum építését tervezik. A gyorsétterem közelében a tervek szerint néhány boltot nyitnának, szórakoztató- és bevásárlóközpontot üzemeltetne itt a beruházó. Mintegy hetven munkahelyet kínálnának a komplexumban.

Néhány képviselő nehezményezte, hogy a négysávos főútról, melyen Nyitra, Vágsellye és Komárom irányába halad a forgalom, már így is nehéz letérni, olyan sűrű a forgalom. Ha még egy bekötőutat nyitnak a bevásárlóközpont felé, az még nagyobb közlekedési káoszt okozhat. A város az adásvételi szerződésben kötelezte a beruházót, hogy járdákat és gyalogátkelőhelyet építsen a bevásárlóközpontnál. A testület tagjai egyetértettek abban, hogy a bekötőút megépítéséhez szükséges tervek jóváhagyása előtt rendezni kell a tulajdonviszonyokat. A nyitrai másodrendű főút az útkezelőség tulajdonában van, ám a kataszteri térképen, illetve a tulajdonlapon továbbra is a város szerepel az ingatlan tulajdonosaként. A járási székhelyen komoly gondot okoz a közlekedés, egyetlen híd van a városban, amelyen az autók áthajthatnak a Nyitra folyón Komárom és Ipolyság irányába.

Érsekújvár gazdasági fejlesztéséről, a térségbeli munkalehetőségekről és egyes cégek tervezett együttműködésről is szó volt azon az üzleti találkozón, melyen részt vettek a nyitrai Jaguar Land Rover stratégiai park vezetői, négy nagyobb érsekújvári cég képviselői, valamint néhány helyi vállalkozó. 

Ajánló