Kitiltották a teherautókat Dunaszerdahely központjából

Dunaszerdahely |

A fuvarozóknak nem tetszik a rendelet, hiányolják a tájékoztatást és a kommunikációt. 

A Pozsonyi útról a kerékpársáv kijelölése miatt tiltották ki a teherautókat
A szerző illusztrációs felvétele

A hónap elején új forgalmi korlátozás lépett érvénybe a városban, a 12 tonnánál nehezebb tehergépkocsik nem hajthatnak be a központba. A helyi fuvarozók elégedetlenek a rendelkezéssel, nehezményezik, hogy egyeztetés nélkül döntöttek a kamiontilalomról.

A városi hivatal honlapján tájékoztatnak arról, hogy tehermentesítés céljából október 1-től kitiltották a teherforgalmat a belvárosból. A Fő utcán, a Jesenský utcán, a Pozsonyi úton, a Jilemnický utcán, valamint a Vasútsor utcán nem közlekedhetnek a 12 tonnánál nehezebb járművek. Az önkormányzat azzal indokolja a döntést, hogy a nehéz járművek megrongálták a közúthálózatot, ezért csak a széles utakon engedélyezik a kamionforgalmat. Sebők Pál,a közlekedési bizottság tagja közölte, elsősorban az áthaladó forgalom jelent gondot. A Lég felől érkező, valamint a Galánta irányából és a Karcsai útról a Vasútsor utcára tartó teherforgalmat a 63-as elsőrendű főútra irányítják, amelyről a bősi felüljárón áthaladva visszatérhetnek a városba. A Vasútsor utcából a tervezett útfelújítás, a Jesenský utcáról és a Pozsonyi útról a kerékpársáv kijelölése miatt tiltják ki a nehéz járműveket. „A városon belüli úthálózatnak elsősorban a helyi forgalmat kell kiszolgálnia” – érvelt Sebők. A forgalmi rendet egyeztették az érintett állami szervekkel. „Velünk senki nem egyeztetett és nem is tájékoztattak a korlátozásról, amely miatt kerülni kell az autóknak és nő a menetidejük” – nyilatkozta lapunknak egy helyi fuvarozócég vezetője. Szerinte a város nem számolt azzal, hogy a Metrans logisztikai központja miatt ilyen mértékben nő a teherforgalom. „A külföldi és a más járásokból érkező teherautósok gyakran nem veszik figyelembe a korlátozásokat, ilyenkor rendőröket küldenek az útvonalra” – folytatta a cégvezető, aki azt is nehezményezi, hogy a várost elkerülő út megépítése előtt lépett érvénybe a rendelet. 

Az elkerülő út egy szakasza novemberben nyílhat meg. Dunaszerdahelyen elsősorban a Galánta felől érkező áthaladó forgalom okoz gondot. A rendőrség a múlt hét végéig figyelmeztette a tilosban közlekedő kamionosokat, a hét elejétől büntetik a szabálytalanul közlekedőket. 

Ajánló