Hatvankét illegális vendégmunkást tartóztattak le Vágsellyén

Vágsellye |

Hatvankét vendégmunkást tartóztattak le Vágsellyén, mert nem volt érvényes munkaszerződésük. Huszonhét ukrán, huszonhárom szerb illegális munkásról van szó, nyolcan Macedóniából és négyen Bosznia-Hercegovinából érkeztek a járási székhelyre.

Vendégmunkások Vágsellyén
A szerző felvételei

Az RTVS tájékoztatása szerint valamennyien a Shin Heung Precision Slovakia cég alkalmazottai. Jelenleg már valamennyien Medvén, a menekülttáborban vannak elhelyezve. A vendégmunkások 12-24 órát töltöttek ideigelenesen őrizetben. Az illegálisan munkát vállalók hét napot kaptak arra, hogy elhagyják az országot.

Vágsellyén a rendőrök folyamatosan felügyelik a munkásszállókat, illetve azok környékét. Az utóbbi időben hatékonyabban vonták be az együttműködésbe a regionális munkafelügyelőség dolgozót, akik folyamatosan ellenőrzik a városban dolgozókat, van-e érvényes munkaszerződésük és hivatalosan bejelentett ideiglenes lakhelyük.


A "Torony" munkásszálló

Jelenleg a vágsellyei híd mellett a Toronynak nevezett lakóházban és az egykori kórház nővérszállóján, illetve az egykori fedett piactér lakásaiban, valamint a Deáki úton laknak a kilencven napos turnusokban dolgozó román és szerb vendégmunkások. Legtöbben a Vágvecse városrészben lévő koreai cégek alkalmazottai.  

Ajánló