Egy kassai reklámcég is a gyanúsítottak között

Kassa |

Egy, a város önkormányzatával is együttműködő ismert kassai reklámügynökség tulajdonosát is meggyanúsították a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) által végrehajtott múlt pénteki rendőrségi razzia során.

A szervezett csoport az évek során a NAKA, illetve a Pénzügyi Hatóság tájékoztatása szerint nagyjából 28 millió euró adót csalt
TASR-felvétel

Az ország különböző részein összesen 63 vállalkozóra és cégtulajdonosra csaptak le szervezett adócsalás miatt. A Pénzügyi Hatóság honlapján olvasható adatokból kiderült, a 2013 januárjában bejegyzett reklámügynökség négy éven át szinte havi rendszerességgel kapott különféle megrendeléseket a kassai önkormányzattól. Ez a reklámügynökség nyomtatta például a Kassai Városi Napokat propagáló plakátokat, de tőlük rendelték az Európai sportváros titulust hirdető bannereket, az I Love Košice felirattal ellátott trikókat, vagy a legutóbbi karácsonyi polgármesteri puncs szétosztásához szükséges, 1300 darab bögrét is. A város honlapján nyilvánosan közzétett számlákból kiderül, hogy az említett reklámügynökség az elmúlt négy és fél év alatt összesen 47 alkalommal dolgozott, és állított ki számlát a városnak. A legutolsó bejegyzés 2017. február 2-án, az ügyben való nyomozás megkezdése után egy hónappal történt. A reklámügynökségtől azóta nem érkeztek újabb számlák. Kíváncsiak voltunk, hogy a város önkormányzata miért ekkor szakította meg az együttműködést a kft.-vel. „A város nem szakította meg az együttműködést a céggel. A következő napokban újabb bejegyzést teszünk közé a város honlapján, mely bizonyítja, hogy továbbra is kapcsolatban vagyunk. A reklámtárgyak megrendelésekor általában több kassai céget is megszólítunk, és azt az ajánlatot fogadjuk el, amely elfogadható áron a legjobb minőséget ígéri” – közölte lapunkkal Jozef Marko, a városi hivatal kommunikációs osztályának vezetője.

Ajánló