Gyalogosblokáddal tüntetnek az ipolyságiak

Ipolyság |

Gyalogosblokád lesz csütörtökön Ipolyság Főterén, a szervezők a közlekedési helyzet tarthatatlanságára akarják felhívni a figyelmet. Szeretnék megsürgetni az R3-as gyorsforgalmi út, illetve az ipolysági elkerülő út építését is.

Korponán szeptemberben 150 gyalogos blokkolta a forgalmat
Ján Krošlák felvétele

A személy- és teherforgalom évek óta megkeseríti a helyiek életét. A helyzet mára tarthatatlanná vált. Délben és a délutáni órákban rendszeresek a forgalmi dugók. Aki teheti, ebben az időszakban igyekszik elkerülni a városközpontot, de az autósoknak így is többméteres kocsisorokban kell vesztegelniük. A Fő utcai gyalogosátkelőnél több baleset is történt. Egy idős férfit a közelmúltban a zebrán gázoltak el, de gyakoriak a koccanásos balesetek is. Felmerült az a lehetőség, hogy a helyzet enyhítésére a frekventált csomópontba jelzőlámpát szerelnek fel, vagy körforgalmat építenek. Tartós megoldás viszont csak az elkerülő út lenne, mely jelentősen csökkentené a város teherforgalmát.

A gyalogosblokáddal a forgalmat nem akarják teljesen leállítani, csupán lassítani. Korpona adta az ötletet ehhez a tüntetéshez, ahol a helyiek szeptemberben gyalogosblokáddal tiltakoztak a városon áthaladó forgalom miatt. Ipolyságon az egyórás blokád 16 órakor kezdődik. A demonstráció ideje alatt aláírást is fognak gyűjteni. A petícióval az R3-as gyorsforgalmi út építését szeretnék megsürgetni. Értesüléseink szerint a demonstrációt a városvezetés is támogatja.

Ajánló