Gyalogos blokád lassította a forgalmat Ipolyságon

Ipolyság |
Háromszázan vettek részt a gyalogos blokádon Ipolyságon, amellyel a közlekedési helyzet tarthatatlanságára hívták fel a figyelmet.
Gulyás Zsuzsanna felvételei
A megnövekedett teherautó-forgalom megkeseríti a helyiek életét. Rendszeresek a forgalmi dugók és a balesetek. A kamionsofőrök többsége nem tartja be a sebességkorlátozásra vonatkozó előírásokat, dübörögve rohannak végig Ipolyságon. A város központjában a gyalogos átkelőkön is történt már gázolás.
 
 
Az egyórás blokád négy órakor kezdődött, békésen zajlott. A résztvevők az egyik frekventált gyalogosátkelőt foglalták el. A blokád idején folyamatosan sétáltak át rajta, akadályozva ezzel az autók haladását. Értesüléseink szerint a Léva irányából érkező kamionsofőröket már a város előtt figyelmeztették a blokádra és elterelték a forgalmat. A Magyarországról érkező teherautóknak egy órát kellett várakozniuk Ipolyságon.
 
 
A tüntetés ideje alatt aláírásokat is gyűjtöttek, amivel Szlovákia észak-déli közúti összeköttetésének befejezését sürgetik. Gregor István polgármester úgy véli, hogy csak az elkerülő út – amely a városon kívülre terelné a teherforgalmat – oldhatja meg a válságos helyzetet.
Részletes információk a tüntetésről az Új Szó nyomtatott kiadásában.
 

Ajánló