Átadták a nagymihályi szuperkórházat

Nagymihály |

Harminc év elteltével épült új kórház az országban a fővároson kívül – tegnap adták át az új komplexumot a kelet-szlovákiai járási székhelyen. Ez az egyik legmodernebb az országban.

SITA-felvétel

Az országszerte 17 regionális kórházat üzemeltető Svet zdravia hálózathoz tartozó egészségügyi létesítmény építése két és fél évig tartott, a beruházás költségei meghaladták a 34 millió eurót. Mind felszereltségében, mind működési rendjében ez az ország egyik legkorszerűbb kórháza, holland építészek tervezték. A beruházó szándéka szerint az általános egészségügyi ellátáson túl szakellátást is nyújtanak, szakképzett és felkészült egészségügyi személyzet fogadja a betegeket. Az intézmény eddig húsz orvost alkalmazott, ez a létszám hamarosan 134 főre bővül.

A kórház Kelet-Szlovákia sebészeti és onkológiai központjaként is működne, az egész ország területéről érkeznének ide a betegek. A nagymihályi kórház hamarosan tovább bővül, 2018 januárjában ugyanis megkezdődik a közeli rendelőintézet új pavilonjának építése is.


SITA-felvétel

A napokban elkezdődik a személyzet képzése, hogy mielőbb megismerjék és használni tudják az új műszaki berendezéseket. A kórház régi épületéből december 5-én kezdik átköltöztetni a betegeket, várhatóan karácsonyra már az összes részleg az új komplexumban lesz. A tervek szerint a kórház az új év első hónapjában már teljes kapacitással működhet.

Ajánló