Rossz a vajkai komp elsőbbségi rendszere

Vajka/Doborgaz |

A Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat lehet a komp új üzemeltetője, de még nem írták alá a szerződést.

Felbáron állítólag kalóz távirányítókat árulnak, amelyekkel bárki elsőbbséget élvezhet a kompon
A szerző felvétele

Elégedetlenek az elzárt falvak vezetői a és Keszölcés és Vajka között közlekedő komp elsőbbségi bejutást nyújtó rendszerével. Az eredeti elképzelés, amely szerint az érintett lakosok előnyt élveznek a kompra jutásban, már rég nem működik – állítják a polgármesterek. A megoldásban azonban nincs megegyezés.

A hatályos üzemeltetési rend értelmében azok a nagybodaki, vajkai, doborgazi lakosok, akiknek állandó lakhelyük van az érintett községekben, az elsőbbségi sávba sorakozhatnak, onnan hajthatnak fel a kompra. Előnyt élveznek továbbá azok a Nagyszarváról, Felbárról és Keszölcésről érkező autósok, akiknek van engedélyük az önkormányzattól. A gyakorlatban azonban nem működik ilyen egyszerűen az elsőbbségi bejutás. „Tízből kilencszer nem enged fel a kompra a rendszer, és a helyiek helyett vadidegenek állnak az elsőbbségi sávban” – nehezményezte Boráros József, Doborgaz polgármestere, aki múlt héten találkozóra hívta Nagybodak és Vajka polgármesterét, hogy egyeztessenek az elhibázott rendszerről. A polgármesterek csak abban értenek egyet, hogy nem megfelelő a beléptető rendszer. Boráros azt állítja, hogy Felbáron kalóz távirányítókat árulnak, amelyekkel bárki feljuthat a kompra. „A helyi lakosok azt akarják, hogy csak nekik legyen előnyük a kompon” – magyarázta Boráros József, aki szerint tovább nehezíti a helyzetet, hogy túl sok autó szerepel a rendszerben. Álló Donát, Vajka polgármestere azt javasolta, hogy ne csak az elszakított falvak lakosai, hanem a felvízcsatorna másik oldalán élők egy része is előnyt élvezzen a kompon. „Nagyszarva, Felbár és Keszölcés tíz-tíz helyet kapott, elsősorban azok a szervezetek, amelyek tömegeket képviselnek” – beszélt az eredeti elképzelésről Álló Donát. Rámutatott, hogy a felvízcsatorna túloldalán levő három község katasztere átnyúlik az elzárt területre. „Amikor az új rendszer elkezdődött, ez volt a lehető legjobb megoldás. Nem mi tehetünk arról, hogy most már szinte semmi nem működik, hanem a Vízépítő Vállalat” – folytatta Álló. Világi Tamás, Nagybodak polgármestere elmondta, hogy a faluban élők közül kevesen közlekednek a komppal, de leszögezte, hogy csak az állandó lakcímre bejegyzett lakosok élhetnek az elsőbbségi joggal. „Volt olyan lakos, aki nem jelentkezett be a hivatalban, mégis kérvényezte az engedélyt, de nem adtuk meg neki” – nyilatkozta Világi.

Megkerestük a Vízgazdálkodási Építővállalatot, de e-mailben elküldött kérdéseinkre nem kaptunk választ. Boráros József azonban elmondta, hogy a vállalat a jövő hónapban szigorítaná a beléptető rendszert. „Jó megoldás nincs, mert mindenki előre akar menni” – véli a polgármester, akitől azt is megtudtuk, hogy a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat nyerte a komp üzemeltetésére meghirdetett nemzetközi pályázatot. A hírt Pavol Machava, a vállalat szóvivője is megerősítette, hozzátéve. „Még nem írták alá a szerződést, ezért egyelőre nem hivatalos az eredmény” – tájékoztatta lapunkat a szóvivő.

Ajánló