Újabb problémák Overdose-nál

Pozsony |

Overdose számára eddig balszerencsét hoz a Közel-Kelet: mire felépült volna az ínhúzódásból, pataproblémái újultak ki, így a január eleje óta Dubajban levő versenyló legkorábban a World Cup Carnival-sorozat március 10-i futamán indulhatna.

OROSKY TAMÁS

 

„Sajnos újabb egészségi probléma merült fel Overdose-nál. Nagyon szerencsétlenek vagyunk a lóval, főleg ha azt nézzük, milyen költséges a dubaji kinttartózkodás – fogadta lapunk érdeklődését Mikóczy Zoltán, Overdose társtulajdonosa. – Pedig a ló rápihenhetett a közel-keleti versenyekre. A munkát úgy kezdtük el vele, hogy január végén rajthoz áll. Sajnos mindjárt a második alkalommal ínsérülést szenvedett, ezért pihentetni kellett. Február 13-án jöttem el Dubajból, ekkor kaptam a hírt, hogy Overdose-t kórházba kellett szállítani, mert patáival adódott probléma.”

Nem újkeletű ez a gond a ló esetében: mivel pataszerkezete nem szokványos, bármikor megjelenhetnek a tünetek, így azt sem lehet kizárni, hogy az ínsérülés hatékonyabb kezelésére szolgáló korrekciós eljárás (az első paták sarkainak minimális megemelése az ín feszességének enyhítésére) miatt szorult állatorvosi segítségre Overdose. „Ilyenkor a ló nem tud ráállni a patájára, ezért vissza kell venni a tápláléka mennyiségéből, hogy ne alakuljon ki gyulladás, ami viszont azzal jár, hogy az állat veszít az izomzatából, a versenysúlyából. Igaz ugyan, hogy a gyulladás legfeljebb egy hét alatt átmenne rajta, de akkor a teljes felkészülést újra kellene kezdeni”– magyarázta Mikóczy.

Mindez természetesen azt jelenti, szóba sem jöhet a korábban tervezett februári futam – amely időpont egyébként is csak pótmegoldásként jött számításba az említett ínsérülés miatt.

„Most már túl vagyunk a gondokon, de hogy mikorra várható Overdose teljes felgyógyulása, azt megmondani nem lehet. A március 31-i zárófutam előtt szeretnénk, hogy legalább egyszer fusson, így egyedül a március 10-i verseny lehetne aktuális. Mindenesetre kirepül a lóhoz állatorvosa és patkolókovácsa, a a jövő hét közepén majd kiderül, hogyan tovább” – tette hozzá Mikóczy.

Címkék 

Ajánló