8 meccs, 27 gól: egy helyen a legszebb BL-gólok

Zakókat osztogattak a nagycsapatok a Bajnokok Ligája keddi meccsnapján. A Barca hatot, a Bayern és a Chelsea négyet lőtt, az Arsenal is beindult. Nézze meg a kedd legszebb találatait.

Suárez a Barcelona harmadik gólját lövi
Suárez a Barcelona harmadik gólját lövi
SITA/AP-felvétel
Összefoglalók, eredmények

27 gól 8 meccsen. Érdekes eredmények születtek a BL keddi játéknapján, összefoglalónkat, a továbbjutási esélyeket ebben a cikkben találja

Az FC Barcelona nem kegyelmezett az AS Romának. Hatot lőttek, ha jobban odafigyelnek, több is lehetett volna. A meccsen két tizenegyes is kimaradt: az egyiket Neymar hagyta ki – a kipattanóból viszont Adriano kegyetlenül bevágta a léc alá –, a másik oldalon Džeko hibázott. Régi szabály, hogy a sértett (lerúgott) játékos ne lőjön büntetőt – itt mindkétszer megszegték és „lakoltak” is a végrehajtók.

A sokáig sérült Messi csak most szerezte meg a szezon első BL-góljait, az első ismét zseniális volt. Suárez kapáslövőse is szépségdíjas találat, a második félidőben pedig Piquével rúgattak egy kegyetlenül kipasszolt gólt. 

A Bayern kegyetlenül nekiment az Olympiakosz Pireusznak. 20 perc után már 3-0 volt, végül a németek kiengedtek. Thomas Müllernek nem sok dolga akadt, csak be kellett passzolni a harmadik gólt a kapuba – a 16-oson belül cicáztak a görögökkel.

Az Arsenal Mesut Özil fejesével szerzett vezetést a zágrábi Dinamo ellen. 

A G csoportban magára talált a Chelsea. A londoniak második gólja szépségdíjas találat volt, a brazil Willian szabadrúgásból talált be a 73. percben. Aztán még kettőt vágtak az angolok, a Porto váratlan hazai vereségével pedig a csoport első helyére katapultálták magukat.

A H csoportban is egy szabadrúgásgól bizonyult a legszebbnek – a különleges „körítés” miatt is. Három játékos eltakarta lőni készülő társukat, majd gyorsan szétfutottak, ez pedig elég is volt ahhoz, hogy megzavarják a Lyon kapusát. Persze a gólhoz szükség volt a tökéletes irányzékra is. 

Ajánló