Miklós Edit: elérhető a kristályglóbusz is

Miklós Editet nem érte váratlanul, hogy múlt hétvégén pályafutása során másodszor végzett harmadikként lesikló Vk-versenyen, mert szerinte a siker megtervezhető, és ő pontosan ezt csinálta a csapatával.

SITA/AP-felvétel

„A nyári felkészülés során azt építettük fel, hogy biztonságos, egyben agresszív legyen a sízésem. Az első lesiklóversenyen elégedettek voltunk a tizedik hellyel, de mindannyian azt éreztük, hogy van még fejlődési lehetőség” – értékelt a szám olimpiai hetedik helyezettje, aki kifejtette, a szokásosnál jobb idénykezdés annak is köszönhető, hogy nemcsak edzettek a tengerentúlon, hanem mentálisan is készültek arra, hogy ezúttal ne legyen rossz a Vk-rajt. Miklós Edit tavaly 22. lett a kanadai Lake Louise-ban rendezett mindkét lesiklóversenyen.

Az MTK sportolója saját bevallása szerint bizakodva várta a szuperóriás-műlesiklást, mert tudta, nyáron sokat fejlődött a technikája. Elárulta, az elért 13. hellyel a következő viadalon már a legjobb harmincban indulhat, ami nagyon sokat számít, mert így jobb pályán csúszhat. A csíkszeredai születésű Miklós Editnek ezt megelőzően egy 24. hely volt a legjobbja ebben a szakágban, amelyben most azt a célt tűzte ki, hogy a legjobb 25-ben végezzen, azaz rajthoz állhasson a szám Vk-döntőjében.

„A lesiklásból és műlesiklásból álló kombinációban egyelőre nem indulok, mert utóbbira nem készültünk, így nem kockáztatunk egy esetleges sérülést. Lesiklásban viszont a szakág legjobbjának járó kristálygömb megszerzése lehetséges. A szezon legizgalmasabb feladata lesz a 2018-as, pjongcsangi olimpia pályájának tesztelése februárban” – mondta a 28 éves Miklós Edit, aki szerint a mostani szezon izgalmasabb lesz, mert többen is eséllyel pályáznak a végső sikerre. Úgy véli, az első két versenyt megnyerő szlovén Ilka Stuhec kiválóan síelt, de szerencséje is volt. (MTI)

Címkék 

Ajánló