Értékes DAC-döntetlen a Slovan otthonában

Továbbra is veretlen a labdarúgó Fortuna Ligában a DAC, amely a 4. fordulóban 1:1-es döntetlent ért el a pozsonyi Slovan otthonában. A sárga-kékek hatodik alkalommal térhetnek haza legalább egy ponttal az égszínkékektől, két győzelem mellett ez volt a negyedik döntetlen.

Somogyi Tibor felvétele
Nemcsak a két csapat rivalizálása, hanem az  eddigi eredményeik alapján is rangadónak számított az összecsapás, az első három fordulóban ugyanis mindkét csapat egyaránt hét pontot szerzett. A derbire 522 drukker kísérte el a sárga-kékeket.
 
Az első helyzet a Slovan előtt adódott, a 4. percben Hološko jobb oldali lövését Macej védte. Két perccel később a másik oldalon Pačinda tartotta meg a labdát, középre adott, Pambou jó ütemben robbant be, de a labda kipattant a kapusról. 
 
Tíz perc játék után le kellett cserélni a Slovan válogatott középhátvédjét, Saláta Kornélt.
A csapatok jó iramot diktáltak, a DAC elég jól tudta magát tartani ahhoz, amire Marco Rossi vezetőedző a meccs előtt is felhívta a figyelmet: hogy szervezettnek kell lenni a Slovan ellen. A vendéglátók ezért csak ritkán kerültek helyzetbe, a 20. percben De Kamps lapos lövése ment mellé, öt perccel a szünet előtt pedig Csavrics rögzített helyzetei után alakult ki kavarodás a DAC kapuja előtt, a hazaiak egyszer kezezést reklamáltak.
 
A második félidőt jól kezdte a DAC, az is kiderült, hogy a Slovan védőit is zavarba lehet hozni. A másik oldalon a bajnokság eddigi legeredményesebb játékosának, Marešnek az éles szögből leadott lövését védte Macej, alig egy perc múlva viszont Mareš távolról és középről megeresztett labdája a hálóban kötött ki - 1:0. A 62. percben azonban egyenlített a DAC: Šafranko hosszú keresztpasszát Diamantis rosszul vette le, Pačinda pedig a jobb oldalról kíméletlenül a hálóba lőtt - 1:1! Felpörgött a meccs, mindkét csapat érezte az esélyt. Mindkét kapu előtt akadtak gólhelyzettel kecsegtető szituációk, ha ziccerek nem is. A 77. percben Droppa kemény lövését ütötte ki Macej. De hogy a DAC mennyire nem játszott alárendelt szerepet, azt az is mutatja, hogy a vendégdrukkerek azt énekelték az utolsó tíz percben: "Gólt kéne rúgni, DéÁCé gólt kéne rúgni...". 
 
Az igyekezet újabb gólt már nem hozott, így a Slovan és a DAC továbbra is fej fej mellett, immár nyolc-nyolc ponttal áll a bajnokságban.
 
Slovan-DAC 1:1 (0:0)
Góllövők: Mareš (52.), ill. Pačinda (62.)
Sárga lap: Szavicsevics, Szekulics, ill. Pambou, Kalmár, Zsivkovics, Huk.
Játékvezető: Hrčka, 3022 néző.
 
SLOVAN: Greif - B. Szekulics, Bozsikov, Saláta (11. Rundics), Chouchoumis - Szavicsevics (73. Droppa) - De Kamps, Damjanovic, Csavrics (84. Šefčík) - Hološko, Mareš. 
DAC: Macej - Zsivkovics, Huk, Šatka, Davis (46. Koštrna) - Ljubicic - Vida (55. Kalmár Zs.), Ľupták, Simon Pambou, Pačinda - Šafranko (74. Čmelík).

Ajánló