Hétszázezer euróért igazolt magyar futballistát a Slovan

A Slovan labdarúgócsapata négyéves szerződést írt alá Holman Dáviddal. A 24 éves támadó középpályás már szombaton pályára léphet a nagyszombati Spartak elleni derbin. Holman a 27-es mezt kapta az égszínkékeknél.

A játékost 615 000 euróért szerezte meg a klub Debrecenből, az átigazolás teljes költsége 700 000 euróra rúg.

„Értékes erősítést szereztünk a támadóalakzatunkba. Dávid kreatív és intelligens futballista, azt várjuk tőle, hogy a játékmesterünk lesz. Kiváló a rúgótechnikája, jó a fizikai felépítése, és gondolkodik is a pályán. Nagyon sokat segíthet a támadásainknál. Már egy fél éve figyeljük, a szezon előtt jeleztük az érdeklődésünket, de akkor még nem tudtuk nyélbe ütni az üzletet. Előző klubjában alapembernek számított, rendszeresen játszott, így a tárgyalások nem mentek simán. Dávid iránt több klub is érdeklődött, örülünk, hogy végül a Slovant választotta. Bízunk benne, hogy Ibrahim Rabiuval nagyon erős párost alkotnak a középpályán” – nyilatkozta a klub honlapjának ifj. Ivan Kmotrík, a Slovan alelnöke.

Érdekesség, hogy a DAC elleni bajnoki után Ivan Vukomanovics, az égszínkékek vezetőedzője arra panaszkodott, hogy a rekordösszegért (egymillió euróért) vásárolt Rabiu sérülése után még nincs megfelelő kondícióban, és csak most kezdett a csapattal edzeni.

A Holman Dávidot képviselő menedzseriroda, a Center Sport rámutatott, Holman az átigazolásával a legdrágább magyar lehet ezen a nyáron. „A transfermarkt.deadatai szerint ezzel Holman Dávid lett ezen a nyáron az NB I legdrágább magyar játékosa. Ennél nagyobb összeget a meglévő adatok alapján csak a macedón Enisz Bardiért fizettek ki (a Transfermarkt szerint 1.5 millió euróért kelt el a spanyol Levantéhoz távozó újpesti)” – olvasható a centersport.hu oldalon. (skslovan.comcentersport.hu)

Ajánló