Saláta fél évre kidőlt

Hosszú kihagyás vár Saláta Kornélra, az égszínkékek védője ebben az évben már nem állhat csapata rendelkezésére.

Gabriel Kuchta felvétele

A pozsonyi Slovan futballcsapatának 32 éves, 40-szeres válogatott középhátvédje múlt vasárnap a DAC elleni bajnoki mérkőzés elején szenvedett térdsérülést.

Azóta kiderült, hogy a garamkövesdi származású labdarúgó fél évig nem játszhat. Ez rossz hír Ján Kozák szövetségi kapitány számára is, mert a szeptember elsejei, Szlovénia elleni, sorsdöntőnek ígérkező vb-selejtezőn eltiltás miatt nem számíthat két másik tapasztalt középső védőre, Martin Škrtelre és Ján Ďuricára sem.

„A mágneses rezonanciás vizsgálat kimutatta, hogy a bal térdemben el van szakadva az első keresztszalag. Elkerülhetetlen a műtét, amelyre szeptember 24-én egy dunaszerdahelyi magánklinikán kerül sor. Azért nem korábban, mert most két hétig pihennem kell, utána pedig tornával fel kell erősítenem a térdem, mert bevérzik. Az orvosok szerint valószínűleg hat hónapos kényszerpihenő következik, ha minden jól megy, akkor februárban elkezdhetem az edzéseket” – mondta lapunknak Saláta Kornél, aki pályafutása során ilyen hosszú ideig még nem volt harcképtelen.

„Tíz éve a besztercebányai Dukla játékosaként egy komoly fejsérülés után négy hónapot hagytam ki, azóta szerencsére csak kisebb egészségi problémáim voltak. Nagyon sajnálom, hogy nem lehetek ott a Szlovénia és Anglia elleni kulcsfontosságú világbajnoki selejtezőkön, de hát ilyen a foci. Remélem, a srácok nélkülem is boldogulnak. Ami a Slovant illeti, bízom benne, hogy az őszi szezonban kitesznek magukért a fiúk, és tavasszal már segíthetek a csapatnak a bajnoki címért vívott harcban” – szögezte le Saláta.

A pozsonyiak kulcsembere két hónapja nősült, most azt tervezi, hogy feleségével pár napot a Balatonnál töltenek. 

Ajánló